8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Accidente posibile

a

Cele mai frecvente tipuri de accidente sunt:

Cazul 1. Pieton lovit de maşină

Pietonul lovit de un autovehicul are dreptul pentru vătămarea sa corporală, la despăgubiri din asigurarea de răspundere civilă auto. În cazul decesului acestuia, membrii familiei au dreptul la despăgubiri.

Există următoarele situaţii:

  • Pietonul a fost lovit în timp ce se afla în traversarea străzii prin loc marcat;
  • Pietonul a fost accidentat pe trotuar sau pe marginea drumului, în afara părţii carosabile;
  • Pietonul era angajat în traversarea străzii prin loc nepermis (aici putem obţine despăgubiri în cazul în care şi conducătorul autovehiculului a încălcat reguli de circulaţie, când există culpă comună).

Cazul 2. Coliziune între două sau mai multe autovehicule

Au dreptul la despăgubiri atât pasagerii aflaţi în autovehiculele implicate în accident cât şi şoferul/şoferii care nu sunt vinovaţi de producerea accidentului. În cazul în care una sau mai multe dintre aceste persoane decedează în urma accidentului, rudele acestora au dreptul la despăgubiri.

Important de reţinut: dacă printre victimele accidentului sunt soţul/soţia sau alţi membri ai familiei persoanei vinovate de producerea evenimentului rutier, aceştia au dreptul la despăgubiri pentru vătămările corporale proprii (a se vedea Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Recurs în interesul legii nr. 23 din 26.10.2015). De asemenea, în cazul în care una dintre aceste victime, rudă cu vinovatul, decedează ca urmare a evenimentului rutier, membrii familiei defunctului au dreptul la despăgubiri, cu excepţia persoanei răspunzătoare de producerea accidentului.

Cazul 3. Coliziuni cu diverse obiecte

Şoferul pierde controlul asupra direcţiei de mers, derapează, intră într-un cap de pod, iese de pe carosabil, loveşte un pom, o poartă, un gard sau se răstoarnă pe câmp, etc.

În aceste situaţii, dacă victimele decedează, au dreptul la despăgubiri toţi pasagerii vătămaţi corporal sau rudele acestora, indiferent dacă victimele sunt sau nu rude cu autorul accidentului.

Cazul 4. Biciclist/motociclist lovit de autovehicul

Bicicliştii sau motocicliştii victime ale accidentelor rutiere au dreptul la despăgubiri, inclusiv dacă au fost loviţi prin deschiderea bruscă a portierelor autovehiculului prin intermediul căruia a fost produs evenimentul rutier.

În cazul în care biciclistul/motociclistul decedează în urma accidentului, rudele acestuia pot obţine despăgubiri de la asiguratorul RCA al autorului accidentului.

Eşti într-una din aceste situaţii? Contactează-ne şi vom prelua imediat cazul tău!