8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

 

Află cum poţi corecta un derapaj pe un drum înghețat

Află cum poţi corecta un derapaj pe un drum înghețat

Iarna este plină de provocări ȋn trafic, iar starea drumurilor din ţara noastră nu le uşurează viaţa şoferilor. România şi Bulgaria sunt ȋn topul clasamentului ţărilor ȋn care se produc cele mai multe decese ȋn accidente rutiere, cu o medie de 95 de morți la fiecare milion de oameni, de două ori peste media europeană.

Pentru a face faţă cu bine stării drumurilor ȋn această perioadă, ȋn special drumurilor ȋngheţate, este important ȋn primul rând să fim atenţi la viteza cu care circulăm. Dacă ne deplasăm cu o viteză care nu depăşeşte 70 km/h, ar trebui să putem frâna, accelera şi vira ȋn siguranţă. Pe măsură ce mărim viteza, devine din ce ȋn ce mai dificil să facem schimbări bruşte de direcţie pentru evitarea unui derapaj periculos. Asemenea manevre necesită abilităţi speciale, superioare celor deţinute de majoritatea dintre noi.

Cele două tipuri de derapaje care se pot produce pe o şosea ȋngheţată sunt subvirarea şi supravirarea. Corectarea unui astfel derapaj se poate realiza urmând următoarele sfaturi:

  1. Nu apăsa pedala de frână, pentru că deraparea va fi şi mai mare şi vei pierde controlul asupra automobilului.
  2. Virează ȋn direcţia de alunecare.
    Accelerează ușor, virează în direcția în care alunecă partea din spate a mașinii și poţi reveni pe direcția de mers.
  3. Nu intra ȋn panică.
    Păstrează-ţi calmul, stabilizează direcția vehiculului și nu corecta prea mult derapajul, pentru a preveni învârtirea vehiculului și scăparea acestuia de sub control.

Să ai drumuri bune și fără evenimente nedorite!

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu