8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Află cum și când poți obține despăgubiri dacă ți-a fost lovită mașina în parcare

Află cum și când poți obține despăgubiri dacă ți-a fost lovită mașina în parcare

O situație frecvent întâlnită la noi în țară este găsirea mașinii lovite în parcare, fie că este vorba de parcarea din fața blocului sau de cea de la supermarket. Dacă ai ghinionul să te trezești cu așa ceva, veștile nu sunt prea bune, deoarece probabil vei fi bun de plată, în afară de câteva cazuri de excepție.

Legea română prevede că au dreptul la despăgubiri și persoanele păgubite în accidente rutiere produse de autovehicule care au rămas neidentificate sau care nu au asigurare RCA.

În acest scop, a fost constituit Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, la care contribuie prin cotizații toate companiile de asigurare care încheie contracte de asigurare obligatorie RCA. Din anul 2017, Fondul face parte din cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR).

Dacă accidentul rutier provocat de un autovehicul rămas neidentificat este soldat cu vătămări corporale sau decese, atunci Fondul de Protecție va fi obligat să plătească despăgubiri atât pentru aceste prejudicii, cât și pentru pagubele materiale. Repararea avariilor la maşină este însă condiţionată de gravitatea rănilor (peste 60 de zile de spitalizare) şi de plata unei francize de 500 euro de către păgubit.

Prin urmare, dacă ţi-a fost lovită maşina în parcare şi nu există nicio posibilitate să afli cine este de vină, Fondul nu va plăti nicio despăgubire.

Dacă însă este găsită persoana responsabilă, dar se constată că nu are o poliţă RCA valabilă, aşa cum prevede legea, vei primi în întregime de la Fondul de Protecţie sumele de bani necesare pentru reparaţiile la maşină. Pentru a le obţine, trebuie să te adresezi Biroului Asigurătorilor Auto din România. Pe site-ul acestuia (https://www.baar.ro) găseşti datele de contact şi alte informaţii utile pentru a te ajuta.

O soluţie salvatoare care te scapă de griji în astfel de situaţii neplăcute este asigurarea CASCO. Aceasta acoperă aproape orice tip de daune, inclusiv cele pe care Fondul de Protecţie nu le despăgubeşte.
Preţul unei asigurări CASCO variază în funcţie de caracteristicile autovehiculului, riscurile acoperite şi francizele asumate de client. De exemplu, pentru un autovehicul nou, cu un motor de 1,6 litri, care dezvoltă 85 de KW şi care este evaluat la 17.000 euro (cum ar fi Volkswagen Golf, Renault Megane, Dacia Duster, Honda Civic sau Suzuki Vitara), ofertele de preţ încep de la 380 euro și pot depăși 800 euro.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu