8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Atenţie: a mai rămas mai puţin de o lună pentru depunerea cererilor de restituire a taxelor auto

Atenţie: a mai rămas mai puţin de o lună pentru depunerea cererilor de restituire a taxelor auto

31 august 2018 este data limită până la care pot fi depuse actele pentru recuperarea banilor plătiţi cu titlu de taxă specială pentru autoturisme și autovehicule, taxă pe poluare pentru autovehicule, taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbru de mediu pentru autovehicule. Proprietarii de maşini care au achitat la stat ȋn anii trecuţi una dintre aceste taxe au dreptul la restituirea lor cu condiţia de a solicita acest lucru ȋn termen.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2017, dreptul contribuabililor de a cere restituirea taxelor auto a luat naştere la data intrării ȋn vigoare a ordonanţei, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa.

Cei care nu se ȋncadrează ȋn acest termen nu vor mai avea posibilitatea de a-şi recupera banii pe cale administrativă.

De la emiterea OUG nr. 52/2017, procedura de restituire a fost simplificată ȋn sensul că solicitanţii nu mai sunt nevoiţi să depună alături de cerere documente justificative ale plăţii efectuate. Tot ce trebuie să trimită la ANAF este cererea de restituire. Aceasta nu mai trebuie să fie însoțită de documentul doveditor al plății uneia dintre fostele taxe auto și nici de copii ale certificatului de înmatriculare și cărții de identitate a mașinii. Organul fiscal central efectuează verificarea informațiilor în baza de date. Practic, cererea de restituire este unicul document necesar la solicitarea banilor.

Restituirea efectivă a banilor se va realiza după următorul calendar:
– taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule: în cursul anului 2018;
– timbrul de mediu pentru autovehicule: în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.
În același timp, proprietarii au dreptul să primească și dobândă pentru banii achitați efectiv ca taxă auto.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu