8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Ce faci dacă eşti victima unui accident în UE

Ce faci dacă eşti victima unui accident în UE

Suntem cetăţeni ai Uniunii Europene, iar aceasta înseamnă că putem călători liberi pe teritoriul celorlalte state membre. Însă atunci când porneşti la drum, niciodată nu poţi să ştii cu siguranţă dacă vei ajunge cu bine la destinaţie, indiferent cât de precaut eşti.

Oricând se poate întâmpla să dai peste un şofer imprudent sau care are o defecţiune la maşină şi să fii victima unui accident auto. Atunci se pune întrebarea firească: cine te va despăgubi pentru pagubele care ţi-au fost provocate?

Există mai multe scenarii posibile:

1. Dacă eşti victima unui accident produs în România de un autovehicul străin, înmatriculat în afara ţării, despăgubirea care ţi se cuvine va fi acoperită de poliţa Carte Verde a autovehiculului vinovat.

2. Dacă autorul accidentului nu este asigurat sau nu este identificat, despăgubirea va fi plătită de Biroul Asigurătorilor de Vehicule din România (care a preluat atribuțiile Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii).

3. În cazul în care accidentul a cărui victimă eşti a avut loc în afara ţării, într-un stat membru UE, pentru a obţine despăgubiri poţi să optezi între asigurătorul din străinătate al şoferului vinovat de accident şi reprezentantul acestui asigurător în România.

Toţi asigurătorii RCA au obligaţia să aibă un reprezentant de despăgubiri în fiecare stat care face parte din Spaţiul Economic European şi în Elveţia. Pentru a afla care este corespondentul din România al unui asigurător străin, poţi accesa site-ul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Reprezentantul care primeşte cererea ta de despăgubire are obligaţia să verifice informaţiile furnizate şi să îţi soluţioneze cererea în termen de 3 luni. În caz contrar, te poţi adresa Biroului Asigurătorilor de Vehicule din România, care are rolul de organism de compensare şi obligaţia să te despăgubească.

BAAR te va despăgubi şi în situaţia în care asigurătorul străin al persoanei care te-a accidentat nu are un reprezentant de despăgubiri în România.

BAAR are sarcina să te despăgubească și în cazul în care nu poate fi identificat asigurătorul RCA al vinovatului în 2 luni de la accident.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu