8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Ce poţi face ca să eviţi un accident

Ce poţi face ca să eviţi un accident

Ȋn mai mult de jumătate din accidentele rutiere, nu sunt găsite urme de frânare, iar şoferii declară că nu au apucat să reacţioneze în niciun fel, nici măcar să apese frâna. Acest lucru se poate datora ezitării şi şocului produs de schimbările neaşteptate din trafic, dar poţi ȋnvăţa cum să gestionezi mai bine elementul-surpriză. Ȋn acest fel, pot fi prevenite numeroase accidente sau urmările acestora pot fi mai puţin grave.

Multe abilităţi necesare unui bun şofer le deprinzi doar conducând, cât mai mult și în condiții de trafic din cele mai diverse; aceste abilități nu pot fi predate la şcoala de şoferi şi nici ȋnvăţate teoretic. Pe măsură ce ȋntâlneşti tot mai multe situaţii diferite ȋn trafic, dobândeşti capacitatea de a reacţiona corespunzător, de a şti instinctiv ce este de făcut.

Ca să te simţi cât mai pregătit pentru a face faţă pericolelor care pot să apară, încearcă să pui în practică următoarele sfaturi:

  • Fii atent şi alert , ca să poți observa din timp orice modificare intervenită în trafic, care ar putea avea consecințe și în privința ta. Nu trebuie să stai încordat, ci conștient de tot ceea ce se întâmplă în jur și gata să reacționezi în caz de nevoie.
  • Folosește-ți vederea periferică – adică nu te uita strict la mașina din fața ta, ci și la cea din fața acesteia. În acest fel, ai mai mult timp de reacție, pentru că observi imediat dacă acea mașină face vreo manveră bruscă și nu ești luat prin suprindere de comportamentul șoferului din fața ta.
  • Păstrează-ți, pe cât posibil, sângele rece – învață să îți controlezi emoțiile, să nu te lași copleșit de spaimă, să nu intri în panică. Înțelege că fiecare fracțiune de secundă contează și că la mijloc este viața și sănătatea ta. Așa că fă tot ce îți stă în putință să eviți accidentul. Uneori, cu cât pui mai repede piciorul pe pedala de frână, cu atât urmările accidentului pot fi mai puțin grave.
  • Cunoaște-ți mașina, ca să o poți controla în momente critice, să știi exact cum se comportă la o frână bruscă sau la derapaj.
  • Tratează-i pe ceilalți participanți la trafic așa cum îți place să fii tu tratat!
VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu