8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

 

Cum gestionez urmările unui accident cu victime

Cum gestionez urmările unui accident cu victime

1.

Faceţi tot posibilul să reţineţi cât mai multe detalii legate de cei implicaţi ȋn accident şi de cei care au fost de faţă. Informaţiile la care trebuie să fiţi atenţi sunt numele şi datele de contact ale martorilor, pentru a putea lua legătura cu ei ulterior. De asemenea, notaţi-vă şi numerele de ȋnmatriculare ale autovehiculelor de la locul accidentului.

2.

Ȋncercaţi să faceţi fotografii cu locul accidentului şi să surprindeţi aspectele esenţiale, cum ar fi poziţia maşinilor şi urmările evenimentului.

3.

Informaţi-vă despre despăgubirile materiale şi morale la care aveţi dreptul ȋn situaţia ȋn care dvs. sau o persoană apropiată a suferit vătămări ȋn accident ori a survenit un deces ȋn familia dvs.

4.

Prezentaţi-vă la serviciul de medicină legală pentru a obţine un raport medico-legal prin care să fie evaluate rănile pe care le-aţi suferit. Ȋn funcţie de concluziile medicului legist se va determina şi ȋntinderea despăgubirii pe care o veţi primi.

5.

Nu ignoraţi indicaţiile medicului şi necesitatea de a reveni periodic la controale, pentru că este posibil ca nu toate consecinţele negative asupra sănătăţii dvs. să poată fi depistate imediat.

6.

Aveţi grijă ce documente semnaţi ȋn perioada de după accident. Acordaţi o atenţie sporită mai ales actelor ȋncheiate cu firma de asigurare sau cu şoferul vinovat de accident, pentru că dacă nu deţineţi informaţii corecte, riscaţi să rămâneţi fără nicio despăgubire.

7.

Adunaţi şi păstraţi cu grijă toate dovezile cheltuielilor pe care le-aţi făcut pentru tratamente, medicamente, analize. Firma de asigurare vă va restitui aceste sume, ȋnsă numai pe baza chitanţelor, facturilor şi a bonurilor fiscale aferente.

8.

Solicitaţi de la asigurătorul celui vinovat de accident cheltuielile efectuate pentru ȋnmormântarea rudei decedate ȋn accident, inclusiv costurile cu repatriere sau transportul victimei, cu ritualurile religioase și/sau monumentul funerar.

9.

Nu neglijaţi tulburarea şi durerea sufletească pe care o resimţiţi ȋn urma unui accident. Este la fel de important să aveţi grijă de sănătatea mentală ca şi de cea fizică. Puteţi apela la un psihoterapeut, care să vă consilieze cum să depășiți, ȋntr-un mod cât mai sănătos, trauma suferită.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu