8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

De ce în România îşi pierd viaţa atât de mulţi oameni în accidente rutiere

De ce în România îşi pierd viaţa atât de mulţi oameni în accidente rutiere

Poziţia deloc onorabilă a României între celelalte state membre ridică semne de întrebare cu privire la cauzele producerii unui număr atât de mare de accidente grave, soldate cu moartea celor implicaţi.

Una dintre cauzele determinante ale accidentelor mortale o constituie lipsa autostrăzilor. Potrivit datelor prezentate de Comisia Europeană, procentul deceselor produse în cadrul accidentelor de pe autostrăzi este de numai 8%, datorită faptului că rareori se întâmplă ca aceste accidente să fie frontale. În condiţiile în care în România există prea puţine autostrăzi, circulaţia se desfăşoară pe şosele pe care sensurile nu sunt delimitate fizic, iar adesea coliziunea dintre autovehicule este frontală. Acest tip de impact este cel mai periculos, cu consecinţe foarte grave pentru şoferi şi pasageri.

Alţi factori de risc care apar pe drumurile naţionale sunt lucrările de reparaţii semnalizate necorespunzător, starea carosabilului, gropile, lucrările mai puţin inspirate realizate de autorităţi, cum ar fi insulele plasate în mijlocul drumului, nesemnalizate şi neiluminate.

De asemenea, numeroase accidente se petrec din cauza vehiculelor care nu sunt într-o stare corespunzătoare pentru a circula, având lămpile arse sau inspecţia tehnică efectuată superficial.

Despre OMUL – din cauza căruia se petrec cele mai multe accidente, am tot vorbit si vom mai vorbi. Despre șoferi teribiliști, despre ce face alcoolul din om, despre neatenție și/sau nepricepere – acestea sunt principalele cauze care duc la dezastrele pe care le vedem la tot pasul pe șoselele din România.

Vă dorim drumuri bune, fără evenimente rutiere!


VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu