8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Decese din accident rutier – statistici UE

Decese din accident rutier – statistici UE

În cadrul unei conferinţe dedicate siguranţei rutiere, Comisia Europeană a prezentat realitatea din fiecare stat membru în privinţa deceselor produse în accidente rutiere în anul 2016.

Media calculată la nivelul Uniunii Europene este de 50 de decese la un milion de locuitori, în scădere cu 19%. Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere în anul 2016 la nivelul UE este de 25.500.

Ţara în care s-au înregistrat, statistic, cele mai multe decese survenite în urma unor accidente auto este Bulgaria, cu 99 de persoane decedate la un milion de locuitori.

Urmează România, cu 97 de victime decedate la un milion de locuitori, mai mare decât nivelul înregistrat în 2015. Faţă de anul 2010 însă, când pe şoselele din România s-au produs 117 de accidente mortale la un milion de locuitori, se poate constata o evoluţie în bine în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

Statele cu cele mai puţine accidente mortale sunt Suedia, cu 27 de decese la un milion de locuitori, şi Marea Britanie, cu 28 de decese.

La coada clasamentului se situează Letonia – 80 de decese, Polonia – 79, Grecia – 75.

Există şi ţări în care din anul 2010 s-au redus semnificativ numărul de morţi în accidente, cum ar fi Portugalia, care înregistrează o scădere de 40%.

De cealaltă parte, notabilă este Malta, în care s-au produs cu 69% mai multe accidente mortale.

Comisia Europeană a mai comunicat că peste jumătate din accidente au avut loc în mediul extraurban, 37% în mediul urban şi numai 8% pe autostrăzi.

46% din victime au fost şoferi sau pasageri, 21% – pietoni, 14% – motociclişti şi 8% – biciclişti.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu