8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Din 20 mai 2018, poliţiştii pot dispune suspendarea ȋnmatriculării unui autovehicul

Din 20 mai 2018, poliţiştii pot dispune suspendarea ȋnmatriculării unui autovehicul

Ȋn data de 20 mai 2018 au intrat ȋn vigoare prevederi legale noi, care modifică şi completează Codul rutier (OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România).

Ȋncepând cu această dată, a fost introdusă sancţiunea suspendării ȋnmatriculării unui autovehicul, care poate fi aplicată ȋn două situaţii:

Atunci când inspecţia tehnică periodică a autovehiculului nu este valabilă;

Atunci când noul proprietar al unei maşini nu a solicitat transcrierea autovehiculului pe numele său ȋn termen de 90 de zile de la data achiziţionării.

Măsura suspendării ȋnmatriculării va interveni automat, online, ȋn momentul expirării perioadei de valabilitate a ITP-ului. Aşadar, suspendarea operează de drept. Şoferii identificaţi ȋn trafic la volanul unor maşini fără ITP valabil vor trebui să plătească şi o amendă, iar certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înregistrare le vor fi reţinute. După constatarea faptei, li se va elibera o dovadă fără drept de circulaţie. Astfel, interdicţia de a mai conduce maşina respectivă produce efecte imediat.

Ȋn momentul ȋn care se realizează o nouă inspecţie tehnică periodică, sancţiunea suspendării ȋnmatriculării ȋncetează, iar proprietarul ȋşi poate conduce din nou maşina.

Ȋn cel de-al doilea caz de aplicare a acestei sancţiuni – când dreptul de proprietate asupra autovehiculului nu este transcris pe numele cumpărătorului ȋn termen de 90 de zile de la data dobândirii, suspendarea ȋncetează la data la care transmiterea proprietăţii este transcrisă la autoritatea competentă.

Fapta de a conduce un autovehicul cu ȋnmatricularea suspendată este contravenţie şi se sancţionează cu amendă ȋntre 9 şi 20 de puncte-amendă.

O altă noutate legislativă intrată ȋn vigoare la 20 mai 2018 este obligarea staţiilor ITP de a monta camere de supraveghere ȋn service-uri. Sistemele trebuie să conţină cel puţin două camere şi un ȋnregistrator digital. Imaginile ȋnregistrate vor trebui păstrate timp de şase luni.

 

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu