8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Ești părinte. Îți lași copilul să conducă?

Ești părinte. Îți lași copilul să conducă?

Nu este deloc ușor să ai copii adolescenți și mai ales să le faci pe plac. Una dintre cele mai grele încercări apare la împlinirea vârstei de 18 ani, când te confrunți cu o categorie nouă de probleme. Îi cumperi sau nu mașină? Dacă da, o mașină nouă sau second-hand? Puternică sau cu motor mic?

În luarea unei hotărâri de acest fel, trebuie să luați în considerare numeroși factori, mai ales că statisticile legate de șoferii tineri sunt îngrijorătoare. Aceștia provocă de 10 ori mai multe accidente rutiere decât conducătorii auto care au între 30 și 50 de ani. Aceasta nu înseamnă însă că ar trebui să le interzicem copiilor să conducă, ci doar că trebuie să ne asigurăm că sunt bine pregătiți pentru acest pas.

Încercați să faceți următoarele lucruri ca să puteți sta liniștit atunci când proaspătul deținător al unui permis va ieși la plimbare cu mașina:

1. Setați un exemplu pozitiv
Dacă respectați regulile de circulație, precum și pe ceilalți participanți la trafic, și aveți un comportament civilizat, probabil că și copilul dvs. va adopta același stil. Din contră, dacă vede că aveți un stil de șofat agresiv, nervos, că încălcați cu ușurință limitele de viteză și nu acordați prioritate celorlalți, nu ar trebuie să vă surprindă același tip de reacții și la copil.

2. Dați-i voie să conducă și mergeți cu el ca pasager
În acest fel, aveți ocazia să vedeți cum se descurcă și ce ar putea îmbunătăți, iar pentru învățăcel este o practică bine-venită.

3. Nu neglijați importanța normelor legale
Legislația rutieră este stufoasă, amănunțită și poate fi greu de reținut. Încercați să vă implicați în procesul de învățare și să repetați împreună cât mai mult, pentru că aplicarea acestor cunoștințe nu se rezumă doar la examenul pentru permis.

4. Cumpărați o mașină potrivită, sigură, fiabilă, cu viteză limitată
Feriți-vă să achiziționați din prima o mașină sport, rapidă și cu mulți cai putere, pentru noul șofer. Frecventele accidente produse de tineri de 18 ani ca urmare a faptului că nu pot controla automobilele puternice primite la majorat sunt un semnal de alarmă și un anti-exemplu pentru ceilalți părinți.

5. Pe cât posibil, limitați condusul pe timpul nopții, când oboseala și neatenția sunt mai mari.

6. Amintiți-i tot timpul să își pună centura de siguranță, să nu vorbească la telefon când conduce și să fie atent la condițiile de drum și la trafic.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu