8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Ești victimă a unui accident? Ia aminte…

Ești victimă a unui accident? Ia aminte…

Oricât de prevăzător şi de prudent ai fi, niciodată nu poţi să ştii ce îţi rezervă viitorul, iar viaţa ta se poate schimba radical cât ai clipi din ochi. Nenorocirile din trafic nu au program special de sărbători şi se pot întâmpla fie că este o zi obişnuită, fie că este ajunul Crăciunului. Într-o singură clipă nefastă, tot universul tău poate să fie dat peste cap şi să te alegi cu vătămări grave şi pagube importante. Sau, Doamne ferește, și mai rău…

Potrivit statisticilor, raportat la populaţie, ţara noastră este campioană europeană la numărul de accidente rutiere cu consecinţe grave. În fiecare zi vedem la ştiri imagini cu accidente de autovehicule, în care ni se arată maşinile avariate, ambulanţele venite la faţa locului şi poliţiştii făcând măsurători. Totul se rezumă la împrejurările accidentului şi la descrierea pe scurt a traumelor suferite de cei implicaţi.

Ceea ce nu vedem sunt consecinţele pe care le suportă victimele – intervenţii chirurgicale, tratamente şi recuperări, demersuri la poliţie, la asigurător şi în instanţă.

Dacă eşti victima unui accident rutier, de la locul accidentului eşti transportat cu ambulanţa la spital, unde primeşti îngrijirile medicale de care ai nevoie, după care eşti spitalizat până când eşti suficient de întremat ca să pleci acasă. Urmează tratamente de fizioterapie şi de recuperare. Toate acestea îţi provoacă dureri, te împiedică să îţi continui viaţa, îţi produc neajunsuri, suferinţe şi cheltuieli atât ţie, cât şi familiei tale.

Pe parcursul peripeţiilor tale legate de accident, s-ar putea să mai ai parte de o surpriză: spitalul unde ai fost tratat să îţi solicite contravaloarea asistenţei medicale pe care ţi-a acordat-o, chiar dacă eşti asigurat la Casa de Asigurări de Sănătate. Aceasta deoarece spitalul are dreptul să îşi recupereze de la autorii accidentelor banii pe care i-a cheltuit pentru îngrijirile medicale ale victimelor, aceste cheltuieli nefiind suportate din fondul unic de asigurări sociale de sănătate.

Practic, te poţi aştepta la o cerere de plată şi chiar să fii chemat în judecată, chiar dacă tu nu eşti vinovat de nimic. Ai parte de alte bătăi de cap: Trebuie să te aperi și să demonstrezi spitalului/instanței că vinovat de producerea accidentului este X, cu asigurare RCA la Societatea Y, prin urmare Y trebuie să plătească. Pentru aceasta, este necesar să ai documente și informații despre autorul accidentului. Adică altă umblătură, altă distracție.

Pentru ca demersurile tale să aibă succes, ai grijă să nu te împaci cu conducătorul auto vinovat, din dorinţa de a nu-i face rău. În primul rând, aminteşte-ţi că prin accident ţi-a fost pricinuit ţie un rău pe nedrept şi ai dreptul la reparaţii prin mijloacele puse la dispoziţie de lege.

Și nu uita că pentru a-ţi recupera cheltuielile pe care le faci legat de accident, trebuie să păstrezi facturile, bonurile şi chitanţele care dovedesc plata acestora la virgulă, întocmai cum procedează spitalul cu costurile generate de pacienţii săi.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu