8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Ce trebuie sa stiti despre FGA

Ce trebuie sa stiti despre FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), definit astfel prin Legea nr. 136/1995 privind asigurările și reasigurările în România, cu modificările și completările ulterioare, este destinat protejării asiguraților, beneficiarilor asigurării, precum și terțelor persoane păgubite, în cazul în care societatea asiguratoare se află în stare de insolvabilitate.

Legea prevede o limită maximă de despăgubire din Fondul de Garantare a Asiguraților, un plafon maxim de 450.000 de lei asupra plăților pe care le poate face Fondul de Garantare a Asiguraților către un creditor al unui asigurător aflat în faliment.

Fondul se constituie prin contribuția tuturor asigurătorilor, fiind administrat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin Fondul de Garantare a Asiguraților – parte integrantă în structura organizatorică a Comisiei.

Fondul de Garantare a Asiguraților din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară își desfășoară activitatea la adresa:  Strada Popa Petre nr.24, sector 2, București.

Alte detalii despre Fondul de Garantare a Asiguraților găsiți și la adresa http://www.asf-fga.ro.

In vederea efectuării plații sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, Fondul de Garantare a Asiguraților întocmește liste ale creditorilor societăților de asigurare aflate în faliment – după analiza dosarelor preluate – liste pe care le publica atât în presa centrala, cat și pe Internet.

Prin urmare, Fondul de Garantare a Asiguraților va plăti despăgubirile la care este obligată Astra asigurări, în limita plafonului  de 450.000 lei pentru fiecare victimă în parte.

Sursa: Autoritatea de Supraveghere Financiară

10 Comentarii

 • Covatari Musui Mariana Ana
  Răspunde 24 octombrie 2015 at 9:51

  Nu mai am incredere in FGA am depus cerere de deschidere dosar daune in 30.09.2015 dar fara nici un rezultat Stau cu masina avariate de 45 zile nu o pot repara fiinca FGA nu a dispus inca sa se faca constatarea

  • Taranu Gheorghe
   Răspunde 10 august 2016 at 6:45

   Pretul mic nu inseamna lipsa drepturilor omului ci calitatea proasta a serviciilor, eventual despagubiri mai mici nicidecum inexistenta lor. Am dosarul deschis la FGA din luna februarie si nebagat la plata de FGA nici acum in luna august.

    • Liliana Vutcovici
     Răspunde 10 august 2016 at 7:33

     Stimate domn, FGA a preluat câteva zeci de mii de dosare ale Astra (iar de acum alte zeci de mii ale Carpatica) și a început plățile abia în luna mai. Noi avem multe dosare ale clienților noștri la FGA, în diferite stadii – unii au hotărâri definitive ale instanței, altora li s-a suspendat procesul pentru obținerea despăgubirilor, alții au trimis dosar de daună direct la FGA. Din ceea ce observăm, Fondul plătește cu prioritate dosarele în care sumele sunt clare, pe baza unei hotărâri a instanței de judecată. Iar unele procese sunt încheiate din primăvara 2015!
     Știm că nu vă încălzește cu nimic, însă puteți să vă faceți o idee asupra a ceea ce vă așteaptă.
     Succes!

      • Taranu Gheorghe
       Răspunde 12 august 2016 at 9:19

       Dosarul meu este deschis direct la FGA.

        • Liliana Vutcovici
         Răspunde 16 august 2016 at 11:50

         Multe dosare sunt deschise direct la FGA. Practic, cei care nu avizasera dauna la momentul deschiderii procedurii de faliment a Astra, au trebuit sa trimita cererea de despagubire direct FGA-ului.
         Iar acum si pagubitii Carpatica urmeaza aceeasi cale.

          • Taranu Gheorghe
           16 august 2016 at 12:06

           Dauna a fost constatata, cererea de plata facuta, practic dosarul meu este complet

       • Iulian
        Răspunde 3 octombrie 2016 at 11:28

        Am avut un accident anul trecut la sfarsitul luni august am facut amiabila cu persoana care ma lovit si avea asigurare de la astra asigurari am facut dosarul tot si la o saptamana astra intra in insolventa nu mai fac despgubiri asa miau zis cei de la astra si ca ia preluat fondul de garantare si ca sa iau legatura cu cei de acolo,am sunat la fga mau pus sa completez cererea de plata si sa le-o trimit le-am trimiso am tot astetat si ninic am sunat la ei mi-au zis ca mai am de asteptat pana cand se termina procesul cu astra,sa terminat si procesul cu astra am sunat din nou la verificarea dosarului mia zis ca nu am trimis cererea de plata am trimiso iara asta in luna mai 2016 si la sfarsit sa imi zica ca toate dosarele se iau in urma inregistrari cererilor de plata,adica eu daca am dosarul din august 2015 si cerere trimisa in mai 2016 mai am de asteptat nu am fost despagubit nici pana acum de fga si are 1 an de zile decand sa intaplat accidentul si mau tot mintit ca o sa primesc bani da cand?nu stiu,as vrea sa stiu si eu ce e de facut in cazul asta daca nu voi mai primi bani?cand sun la cele 1000 de numere pe care le au de contact nu raspund la nici unul din ele,nu stiu ce sa mai cred

         • Liliana Vutcovici
          Răspunde 3 octombrie 2016 at 14:01

          Candva, va vor plati si dvs. despagubirea la care aveti dreptul. Din pacate, lucrurile se misca incet. FGA a preluat zeci de mii de dosare ale Astra, acum si ale Carpatica, iar ordinea in care platesc am vrea sa o stim si noi! Cititi, va rog, raspunsul pe care l-am dat, mai sus, la alt comentariu de la acest articol, pentru a va face o idee despre ce va asteapta.

         • Liliana Vutcovici
          Răspunde 20 aprilie 2017 at 14:06

          Bună ziua,
          Cred ca nici cei de la FGA nu v-ar putea răspunde la această întrebare. Nimeni nu le cunoaște procedurile, nu au termene, nu există sancțiuni care să li se aplice pentru tergiversarea instrumentării unui dosar.
          Îmi pare rău, cred că va mai dura…

          • : 0740161051

         Lasa un comentariu