8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Ia-ţi toate măsurile de precauţie pentru a conduce ȋn siguranţă

Ia-ţi toate măsurile de precauţie pentru a conduce ȋn siguranţă

Orice deplasare cu maşina, oricât de scurtă sau de obişnuită, prezintă un anumit grad de risc pentru şofer. Nu ştii niciodată ce se poate ȋntâmpla ȋn trafic şi este clar că nu poţi să previi totul. Totuşi, există câteva reguli universale, aplicabile ȋn orice situaţie, având menirea să diminueze potenţialul pericol şi să ofere siguranţă.

1. Circulă cu o viteză moderată

Nu apăsa prea tare pedala de acceleraţie! Timpul pe care ȋl scuteşti prin creşterea vitezei nu merită să ȋţi asumi riscul producerii unui accident. Cel mai important lucru este să ajungi cu bine la destinaţie, nu ȋntr-un timp record.

2. Niciodată nu te urca la volan după ce ai consumat alcool

Impune-ţi ţie ȋnsuţi regula să nu conduci niciodată sub influenţa alcoolului. Oricât de puţin ai fi băut, reflexele, timpul de reacţie, atenţia şi coordonarea ȋţi sunt afectate şi poţi lua o decizie greşită. Cea mai bună opţiune este să chemi un taxi şi să te ȋntorci după maşină a doua zi.

3. Elimină sursele de distragere a atenţiei

Aici ne referim ȋn primul rând la telefonul mobil, a cărui utilizare ȋn timpul condusului ne scade timpul de reacţie cu aproximativ 20%. S-a constatat chiar că un şofer ȋn vârstă de 70 de ani are reflexe mai bune ȋn trafic decât un tânăr de 20 de ani care foloseşte telefonul la volan. Şi alte activităţi se pot dovedi periculoase dacă le desfăşori concomitent cu şofatul, cum ar fi să te machiezi sau să mănânci.

4. Nu porni la drum dacă ȋţi este somn

Starea de oboseală a şoferilor constituie cauza producerii unui accident ȋn 20% din cazuri. Efectele somnolenţei sunt şi mai periculoase pe timpul nopţii, provocând reducerea considerabilă a timpului de reacţie. Nu porni la drum când ştii că nu te-ai odihnit destul şi trage pe dreapta de ȋndată ce simţi că te cuprinde toropeala.

5. Obişnuieşte-te să porţi centura de siguranţă atât ca şofer, cât şi ca pasager

Formează-ţi un reflex din faptul de a-ţi cupla centura de siguranţă de ȋndată ce te urci ȋn maşină. Nu o să ȋţi pară rău! Centura ȋţi poate salva viaţa ȋn cazul unui impact, pentru că nu te vei lovi de bord sau de volan. De asemenea, centura te imobilizează ȋn scaun, astfel că ȋn cazul unei coliziuni la viteză foarte mare, nu vei zbura prin parbriz, lucru care de cele mai multe ori este letal.

6. Adaptează-ţi stilul de condus la condiţiile meteo

Pune ȋn aplicare tehnici de conducere preventivă atunci când este vreme rea şi vizibilitate scăzută.

7. Ţine cont de ce fac ceilalţi participanţi la trafic

Fii ȋn permanenţă atent la ce se ȋntâmplă ȋn jurul tău. Uităt-te ȋn oglinzi, fii vigilent şi ȋncearcă să anticipezi mişcările celorlalţi şoferi pentru a evita incidentele.

8. Păstrează o distanţă suficientă față de maşina din faţa ta

Cum ştii dacă există o distanţă corespunzătoare? Gândeşte-te că trebuie să existe o diferenţă de minim 3 secunde ȋntre autovehiculul condus de tine şi cel care rulează ȋn faţă. Pentru a calcula acest interval, ia-ţi ca reper un punct fix şi numără 3 secunde după ce cel din faţă a trecut de reper. Cu timpul vei putea respecta această regulă instinctiv.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu