8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Polita RCA – asigurare obligatorie

Polita RCA – asigurare obligatorie

RCA-ul este asigurarea obligatorie de răspundere civilă delictuală pentru prejudicii produse altora prin accidente de vehicule.

Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligaţia de a încheia asigurarea RCA şi de a aplica pe parbrizul vehiculului într-un loc vizibil din exterior vigneta primită odată cu poliţa de asigurare.

Este obligatorie pentru că este impusă prin Legea 136/1995 şi norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, prin forţa coercitivă (de constrângere) a statului.

Neîndeplinirea obligaţiei de asigurare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă administrativă de la 1000 lei până la 2000 lei. Complementar este reţinut Certificatul de înmatriculare a vehiculului până la dovedirea îndeplinirii obligaţiei de asigurare RCA.

Deşi este un contract de adeziune, drepturile şi obligaţiile părţilor, limitele răspunderii şi metodologia de despăgubire sunt prevăzute în reglementările de mai sus, indiferent de societatea de asigurări.

Societăţile de asigurări pot să stabilească diferit doar preţul (prima de asigurare), iar tu poţi să alegi Asigurătorul si perioada pe care te asiguri (6 luni sau 12 luni).

Recomandă prietenilor tăi!

1Comenteaza

  • Doru Sabau
    Răspunde 8 iulie 2011 at 16:03

    Dar trebuie mare atenţie când faceţi o astfel de alegere, pentru ca cel mai ieftin nu înseamnă întotdeauna şi cel mai bun.

    Lasa un comentariu