8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

 

Rezultate despăgubiri

Toate rezultatele prezentate pe această pagină reprezintă cazuri reale, despăgubiri reale pe care le-au încasat clienții noștri în România și pe care le putem dovedi oricând.

2,85 milioane euro despăgubiri totale încasate de clienții noștri în 2016;

Cea mai mare despăgubire obținută 578.400 euro;

Peste 250.000 de vizitatori unici ne-au vizitat site-ul;

Peste 1600 de persoane s-au înscris la secțiunea Întrebări Și Răspunsuri și au primit răspunsuri gratuite;

Apariții în presă;

Parteneriate solide;

Am construit o echipă;

2019

Toamna anului 2016, Vatra Dornei. Din cauza vitezei excesive, conducătorul unui autoturism a derapat și a lovit-o pe D.A., 78 ani, care se deplasa regulamentar ca pieton pe acostamentul din partea dreaptă a drumului public. În urma impactului violent, victima a fost proiectată peste gard, într-o curte și a decedat.

Asigurătorul RCA nu a răspuns în termenul legal cererii de despăgubire formulată de fiul și de nepotul decedatei, nici printr-o ofertă, nici printr-un refuz motivat. Datorită suportului de care au beneficiat, fiul defunctei a obținut, în final, despăgubiri de 145.000 euro iar fiul său, nepotul victimei – 49.000 euro.

2019

Dej, județul Cluj, sfârșit de an 2016. Autoturismul condus regulamentar de domnul G.D.  a fost lovit frontal de o autoutilitară care a pătruns pe contrasens. Drept urmare, victima a suferit vătămări grave la brațul stâng și la față, pentru care avut nevoie de 100-110 zile de îngrijiri medico-legale și a rămas cu o deficiență locomotorie medie. Imposibilitatea folosirii mâinii stângi l-a afectat profund pe domnul G.; fiind stângaci a fost nevoit să învețe să scrie cu mâna dreaptă, să se ajute în principal de brațul drept.

La începutul anului 2019, ca răsplată a răbdării și a încrederii sale în profesionalismul nostru, dl G.D. a încasat în cont echivalentul a 85.000 euro total despăgubiri.

2019

Vara anului 2017, undeva în jud. Alba.  Doamna M.P., 63 ani, se deplasa spre casă, în calitate de pasageră dreapta cu centura de siguranță cuplată, în autoturismul condus regulamentar de soțul ei. Într-o curbă au fost loviți din față de un alt autoturism care, pe fondul vitezei excesive, nua mai putut fi controlat si a intrat pe contrasens.

Victima accidentului a suferit o fractură de tibie pentru care  a suportat o intervenție chirurgicală constând în reducerea închisă a fracturii cu fixare internă cu 2 șuruburi și care a avut nevoie de 100 zile de îngrijiri medico-legale pentru vindecare.

Rezultat final al demersurilor privind despăgubirile: 91.000 euro, sumă încasată de doamna M.P. în luna martie 2019.

2018

Nimic nu este mai greu de înțeles și de acceptat decât ca unui tânăr, abia ieșit din copilărie, lovit pe trecerea de pietoni, să îi fie spulberate toate visurile. Din toamna anului 2014, întreaga viață a lui R.G. a devenit o luptă pentru supraviețuire, pentru ca diagnosticul de tetrapareză spastică să nu o doboare ca Om.

Ca rezultat al eforturilor tuturor profesioniștilor implicați, pentru toate suferințele fizice, psihice și emoționale, atât pentru cele trecute cât și pentru cele viitoare, asiguratorul a fost obligat să îi plătească o compensație de 500.000 euro.

2018

În vara lui 2012, conducând autoturismul personal pe o șosea din județul Neamț, R.A. a fost accidentată grav ca urmare a impactului frontal cu un alt autoturism, intrat pe contrasens.
Fracturi ale ambelor membre inferioare, fractură de antebraț, 120 zile de îngrijiri medico-legale și sechele care determină încadrare în gradul III de invaliditate, reprezintă suferințe fizice și emoționale greu de depășit.

Într-un final, răbdarea și încrederea dnei R.A. au fost răsplătite prin încasarea în cont a unor despăgubiri de 176.000 euro.

2018

Ianuarie 2015, într-un sat din jud. Mehedinți. LL se deplasa pe marginea drumului, în afara părții carosabile, când a fost lovit – din spate – de un autoturism condus de un șofer neatent.
Rezultatul: fractură dublă de tibie și peroneu, complicată, pentru care au fost necesare 100 zile de îngrijiri medico-legale.

Pentru toate suferințele încercate, beneficiind de profesionalismul și experiența unei întregi echipe care a gestionat cazul timp de 3 ani, LL a obținut, în total, suma de 98.700 euro cu titlu de despăgubiri.

2017

Început de an 2013. Doamna M.N., pasageră spate în autoturismul condus de un prieten, se întorcea acasă, la Brașov, pe Valea Prahovei. Șoferul unui TIR, ieșind de pe un drum lateral, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului. Datorită impactului extrem de violent, M.N. nu a mai avut nicio șansă.

Asiguratorul nu a dorit să despăgubească amiabil, astfel că soțul și cele două fiice majore au fost nevoite să își obțină drepturile în procesul penal. Prelungirea excesivă a procesului, vârsta înaintată și supărarea au adus un deznodământ trist: dl N. a decedat și el, iar fetele au rămas să ducă la final demersul pentru obținerea despăgubirilor. Suma totală pe care a încasat-o, cu titlu de despăgubiri, fiecare dintre cele două fiice ale doamnei N. se ridică la aproximativ 280.000 euro.

2017

Sept. 2014, undeva în județul Constanța. În timp ce se deplasa pe scuter spre firma la care lucra, G.C. a fost accidentat de un conducător auto care nu i-a acordat prioritate. Cînd conduci o motocicletă, un scuter, o bicicletă, ești foarte expus, astfel că vătămările au fost grave: fractură deschisă de femur, pentru care victima a fost nevoită să suporte chinul unui fixator extern cu 16 găuri în picior prin care treceau tije, imobilizare la pat mai bine de un an, pansament zilnic, infecții, complicat cu pesudoartroză, un picior rămas mai scurt, etc.

Ca o încununare a eforturilor tuturor celor implicați, asiguratorul a fost nevoit să plătească, în total, despăgubiri în valoare de 465.000 euro

2017

În luna august a anului 2014, S.R., pasager pe bancheta din spate a autoturismului condus de o prietenă, a fost grav rănit după ce conducătoarea auto a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat într-un cap de pod.

Pentru leziunile care au necesitat 110 zile de îngrijiri medico-legale, asigurătorul nu a considerat că este necesar să despăgubească. În urma tuturor eforturilor depuse, S.R. a încasat suma de 116.000 euro.

2017

Într-o dimineață de februarie 2013, deplasându-se împreună cu câteva colege spre locul de muncă, S.A. a fost accidentată pe trecerea de pietoni de un șofer mult prea grăbit. Operată la picior, cu recuperare îndelungată și anevoioasă, S.A. a necesitat 150 zile de îngrijiri medico-legale.

Asigurătorul a considerat că 15.000 lei vor compensa cu prisosință suferința victimei.

S.A. nu a fost de acord cu această despăgubire. Datorită profesionalismului celor implicați, S.A. trebuie să încaseze 112.500 euro. Deoarece asigurătorul a intrat în faliment imediat ce a fost pronunțată Decizia definitivă din apel, Fondul de Garantare a Asiguraților urmează să plătească 450.000 lei.

2016

În 2014, în timp de traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, A.S., în vârstă de 12 ani, a fost lovit de un șofer teribilist, care a ieșit din coloana de mașini oprite să îi dea prioritate.

În urma accidentului, copilul a suferit vătămări corporale de o deosebită gravitate, pentru care a încasat 400.000 euro daune morale, precum și prestații periodice de 1.000 euro pe lună. De asemenea, asiguratorul a fost obligat să plătească 80.000 euro daune morale pentru mamă și 70.000 euro pentru tată.

2016

În anul 2012, I.P., elev în clasa a XII-a, a fost grav rănit într-un accident rutier cauzat de şoferul maşinii în care era pasager. I.P. a suferit leziuni la coloana vertebrală, care au necesitat intervenţie chirurgicală, fără sechele posttraumatice.

Asigurătorul RCA nu și-a îndeplinit voluntar obligațiile contractuale. Beneficiind de profesionalismul tuturor celor implicați, I.P. a încasat suma de 190.000 euro

2016

G.F. şi C.F. şi-au pierdut unicul fiu, în vârstă de 22 de ani, într-un accident rutier produs în anul 2012, în județul Vâlcea.

Societatea de asigurare și-a ignorat obligațiile izvorâte din contractul de asigurare.

Datorită profesionalismului tuturor celor implicați, rezultatul final a fost: daune morale de câte 80.000 euro pentru fiecare dintre cei doi părinţi.

2016

În urma unui accident petrecut în vara anului 2012 în judeţul Cluj, L.S. a suferit fracturi la nivelul feţei şi al umărului stâng, pentru care a fost internată în stare foarte gravă la terapie intensivă şi supusă mai multor intervenţii chirurgicale. Medicii legişti au apreciat că leziunile suferite de L.S. au necesitat 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Societatea de asigurare a considerat că 36.000 lei sunt suficienți pentru repararea prejudiciului. Cu toate acestea, a fost obligată la plata sumei de 575.000 lei cu titlu de daune morale, sumă încasată de L.S.

2016

În cadrul unui accident rutier produs în Ungaria în anul 2010, soţul doamnei D.G., respectiv tatăl minorilor D.G. şi L.G., şi-a pierdut viaţa.

Nici asigurătorul austriac, nici corespondentul său în România nu și-au îndeplinit de bună-voie obligația de plată a despăgubirilor.

Ca urmare a eforturilor profesioniștilor angajați, Asiguratorul a fost obligat să plătească despăgubiri de câte 447.476 lei (în jur de 100.000 euro) pentru fiecare din persoanele prejudiciate.

2015

În urma unui accident din anul 2010, şi-au pierdut viaţa ambii conducători auto ai vehiculelor implicate.

Având în vedere că şoferul vinovat de accident nu avea asigurare RCA, fiii victimei decedate, M.I. şi G.L.I., aveau dreptul de a fi despăgubiţi de către Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, care a considerat însă că „este imoral să ceri daune morale”.

Datorită suportului de care au beneficiat, cei doi frați, fiii majori ai persoanei decedate, au încasat câte 535.000 lei, adică aproximativ câte 119.000 euro.

2015

În anul 2009 fiica doamnei I.N. a decedat într-un accident rutier. Cele două nu locuiau şi nu gospodăreau împreună, nu se aflau una în întreţinerea celeilalte, defuncta având propria sa familie.

Pentru prejudiciul moral suferit de I.N., Asiguratorul a fost obligat la plata sumei totale de 540.000 lei, aproximativ 120.000 euro, reprezentând despăgubiri.

2015

În urma unui accident rutier produs în Cluj-Napoca în anul 2014, I.S., o fetiță de numai 3 ani, și-a pierdut tatăl, cel mai important sprijin material și moral din viaţa ei.

Asigurătorul autorului accidentului era dispus să îi acorde daune morale în valoare de 50.000 lei, aproximativ 11.000 euro.

În calitate de beneficiară a serviciilor profesioniștilor angajați, I.S. a obţinut 100.000 euro daune morale și prestație periodică lunară până la majorat sau până la finalizarea studiilor. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari despăgubiri din România, de la acel moment, pentru acest tip de prejudiciu.

2015

Într-un cumplit accident rutier produs în luna noiembrie a anului 2009 în judeţul Cluj, au decedat 3 membri ai aceleiaşi familii: doi pasageri şi şoferul vinovat de accident. Asigurătorul a refuzat să le acorde despăgubiri copiilor victimelor decedate.

În final, despăgubirile pe care le-au încasat fiul şi fiicele victimelor au fost: câte 400.000 lei (aproximativ 95.000 euro) pentru fiecare dintre cei patru copii.

2015

În iarna anului 2014, S.D. a decedat în spital la două zile după ce a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un șofer inconștient.

Asigurătorul RCA al şoferului vinovat a formulat o ofertă de despăgubire de doar 12.000 euro pentru soţia lui S.D.

Până la urmă, profesionalismul tuturor celor implicați și-a spus cuvântul iar văduva persoanei decedate a primit în cont 100.000 euro cu titlu de daune morale.

2015

În urma unui accident rutier din anul 2012, produs pe raza județului Cluj, C.V., pasageră pe bancheta din spate, a suferit vătămări corporale ce au necesitat 140 de zile de îngrijiri medicale.

Ca răspuns la cererea de despăgubire, asigurătorul i-a formulat o ofertă de 40.000 lei, derizorie față de suma de 379.803 lei (aproximativ 85.000 euro) la care a fost obligat în final.

2015

În 2009, A.L., pasager în camionul condus de tatăl său, a fost grav rănit după ce camionul în care se afla a intrat într-un copac de pe marginea drumului, încercând să evite o coliziune frontală cu un autoturism care circula neregulamentar pe contrasens.

În urma accidentului, A.L. a avut nevoie de 200 de zile de îngrijiri medicale.

Fondul de Protecție a Victimelor Străzii a refuzat să acorde despăgubiri, considerându-l ”inconștient” pe conducătorul autocamionului care a evitat un adevărat dezastru pe șosea.

Datorită profesionalismului celor implicați, A.L. a încasat suma de 412.600 lei, reprezentând daune morale și materiale.

2015

I.S., victima unui accident rutier produs în judeţul Timiş în anul 2011, a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru leziunile care i-au fost provocate.

Deși inițial nu a avut nicio reacție, Asigurătorul RCA a trebuit să plătească despăgubiri în valoare de 352.219 lei, aproximativ 80.000 euro, cea mai mare despăgubire din România, la acel moment, raportat la gravitatea şi întinderea prejudiciului.

2015

În iarna anului 2012, într-un accident rutier din judeţul Cluj, şoferul maşinii în care se aflau ca pasageri doi frați a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat de mai multe ori. Fratele a decedat, iar sora lui, în vârstă de 19 ani, a suferit leziuni corporale grave.

Oferta asigurătorului pentru tânără a fost de 30.000 lei pentru decesul fratelui mai mare şi de 43.300 lei pentru vătămarea sa proprie.

Datorită suportului de care a beneficiat, clienta noastră R.B. a încasat 300.000 lei pentru prejudiciul cauzat de pierderea fratelui său și 106.000 lei pentru propriul prejudiciu corporal, în total aproximativ 90.000 euro .

2015

În anul 2011, I.B. a fost accidentată de un autoturism în timp ce traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Pentru vătămările corporale suferite, I.B. a avut nevoie de 90-95 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial, Asigurătorul RCA nu a răspuns cererii de despăgubire formulată de clienta noastră.

Beneficiind de profesionalismul tuturor celor implicați, în final I.B. a încasat despăgubiri în cuantum de 354.458 lei, aproximativ 80.000 euro.

2014

În anul 2009, Z.L. a fost grav rănit în urma unui accident rutier, provocat de un şofer care a pătruns pe contrasens. Z.L. a suferit multiple fracturi, fiind supus la 5 intervenţii chirurgicale. Pentru a obţine despăgubiri de la asigurător, Z.L. a bâjbâit ani întregi, fără niciun rezultat. Aproape de împlinirea termenului în care îşi putea valorifica drepturile, am pornit împreună lupta pentru a-și obține despăgubirile la care avea dreptul.

În final, clientul nostru a obținut, despăgubiri în cuantum de 620.530 lei (aproximativ 141.000 euro), una dintre cele mai mari despăgubiri pentru acest tip de prejudiciu din România.

2014

În anul 2011, L.M., studentă în vârstă de 22 de ani, a fost implicată într-un accident rutier produs lângă Bucureşti de şoferul autovehiculului în care se afla ca pasageră. În urma impactului violent, conducătorul auto a decedat pe loc, iar L.M. a suferit traumatisme la cap şi coloană, care au avut drept consecinţă pierderea mobilităţii picioarelor şi încadrarea ei în grad de handicap accentuat.

Asigurătorul nu a reacționat la solicitările de despăgubire formulate de clienta noastră.

Beneficiară a serviciilor unei echipe de profesioniști, L.M. a încasat despăgubiri în sumă de 894.600 lei (200.000 euro) cu titlu de daune morale și daune materiale.

2014

Într-un accident rutier produs în judeţul Cluj în anul 2011, din cauza unui şofer care nu a respectat obligaţiile care îi reveneau la trecerea de nivel de cale ferată, mama şoferului, pasageră în autovehicul, a suferit vătămări corporale pentru care a avut nevoie de 120-130 zile de îngrijiri medicale.

Asigurătorul nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin prin contractul RCA și nu a făcut o ofertă de despăgubire victimei. Ca urmare a eforturilor profesioniștilor angajați, E.R. a încasat suma de 440.178 lei, aproximativ 100.000 euro, deși s-a temut tot timpul că va fi discriminată.

Am demonstrat încă o dată că nu contează etnia clienților noștri, noi ne ocupăm în același mod profesionist de fiecare OM în parte.

2013

La vârsta de 35 de ani, în anul 2011, U.M. a fost vătămat corporal într-un accident rutier, fiindu-i strivite antebraţul şi mâna stângă. Leziunile suferite de U.M. au necesitat 140-150 de zile de îngrijiri medicale şi au determinat încadrarea lui în grad de handicap accentuat.

În urma Cererii de despăgubire, clientul nostru a încasat de la asigurător despăgubiri în valoare de 250.000 lei pentru repararea prejudiciului suferit.