Aceasta secțiune este arhivată.
Din motive de timp, nu mai răspundem pentru accidente minore.
Pentru accidente grave, cu persoane vătămate sau decese, ne puteți contacta personal folosind formularul: VreauDespagubiri.ro - Contact

dosar de dauna respins carpatica

+1 vot
920 vizualizări

Buna seara in data de 13.09.2012 am fost implicat intrun accident in care eu sunt pagubitul la fata locului a fost chemata si politia a facut constatarea .Am mers imreuna la sectie sa intocmit un proces verbal prin care ia fost retinut permisul pe 90 de zile +amenda 410ron. Vinovat a fost o doamna care iese de pe o strada virand la stanga in intersectie avand o banda +linia de tramvai eu circulam pe drumul cu prioritate in fata mea o masina a franat si a semnalizat intetia de a vira la dreapta eu am ocolit masina iar doamna nu sa mai asigurat si a intrat in mn sa petrecut aproape de o statie taxi iar taximetristi au sarit cu gura mare ca eu am depasit tramvaiul dar el era in spatele meu la dosar domnu inspector sustine aceiasi problema doamna a fost invitata de asigurator sa dea declaratie dar in lipsa mea si cred ca a puso sa declare in asa fel in cat sa nu-mi acorde despagubirea poate fara voia ei.Ce pot sa mai fac in cazul acesta

 

Întrebare pusă de grazzy_lion (130 puncte) 23 Oct 2012

1 Răspuns

+1 vot

Daca in termen de 15 zile nici una dintre partile implicate nu face plangere impotriva procesului verbal de contraventie, acesta isi produce toate efectele juridicce. Pe cale de consecinta aasiguratorul nu poate pretinde altceva decat ce este consemnat in procesul verbal de contraventie.

Ordonanţa Guvernului. nr. 2/2001 apro­bată prin Legea nr. 180/2002, reglementează contravenţiile. Dispoziţiile art. l din legea de mai sus defineşte contravenţia astfel: constituie contravenţie, fapta săvârşită cu vinovăţie, stabilită şi sancţionată ca atare prin lege, prin hotărâre a Guvernului sau hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean.

Contravenţia se constată printr-un proces verbal, încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ, care stabileşte şi sancţionează con­travenţia, denumite în mod generic, agenţi constatatori. Ofiţerii şi subofiţerii de Poliţie sunt agenţi constatatori.

Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca prejudiciul este cert si nereparat.

Pentru aceasta trebuie sa obtineti de la service-ul auto al reprezentantei maricii auto un deviz de reparatie in program AUDATEX. Pe baza acestui deviz puteti pretinde plata despagubirii printr-o cerere scrisa adresaat Asiguratorului RCA amintit.

Sunt mai multe variante posibile:
1. Solicitati serviceului un deviz de reparatie in program AUDATEX. Pe baza pretului devizului de reparatie formulati cerere de despagubire. Cele doua documente mdepuse si inregistrate la asigurator. In termen de 10 zile este obligat legal sa faca plata in contul indicat de dumneavoastra.
2. Notificati Asiguratorul ca veti face reclamatie la CSA.
3. Adresati-va Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor in care reclamati situatia creata. In termen de trezeci zile sunt obligati sa faca verificari si sa va dea un raspuns.
4. Reparati pe banii dumneavoastra masina,depuneti devizul de reparatie, factura si documnetul de efectuare a platii la asiguratorul rau platnic, acesta este obligat in termen de 10 zile sa efectueze plata.

Cititi articolele si comentariile la acestea:

Stabilirea despăgubirilor în cazul avarierii sau al distrugerii ...

Stabilirea despăgubirilor RCA | Despagubiri RCA

Paşi de urmat în caz de accident minor – Pasul 1. | Despagubiri RCA

Paşi de urmat în caz de accident minor – Pasul 2. | Despagubiri RCA

Paşi de urmat în caz de accident minor – Pasul 3. | Despagubiri RCA

Daună totală auto | Despagubiri RCA

Plata despăgubiri RCA – noul cod civil şi Ordinul CSA nr. 14/2011 ..

răspuns de Artur Vutcovici (52,950 puncte) 24 Oct 2012
Buna seara si va multumesc foarte mult pentru raspuns.Carpatica sustine  ca ei pot face contestatia pt ca domnu politist nu constatat cum trebuie?Este un pretext sa inteleg?Va multumesc.
Povesti cu Harap Alb d'ale lu' SC Asiguratorul Rau Platnic SA, indiferent de cum il cheama in realitate!
Contestatia impotriva procesului verbal de contraventie se poate face doar de catre cele doua parti implicate in accident.
SC Asiguratorul Rau Platnic SA este un tert si nu are nici o calitate in actul administrativ respectiv.
Termenul de prescriptie a introducerii actiunii este de 15 zile de la comunicarea Procesului Verbal celor doua parti implicate in accident.
Acest termen a fost implinit in dat de 28 septe4mbrie.
In acest moment nici Papa de la Roma nu poate contesta Procesul Verbal de contraventie, iar acest act administrativ este opozabil Asiguratorului RCA prin Polita de Asigurare RCA, Legea 136/1995 si Ordinul CSA nr. 14/2011.
Cu alte cuvinte, asiguratorul RCA sa nu se mai traga pe "dos" si sa despagubeasca integral prejudiciul suferit de dumneavostra.
Buna seara din nou astazi am primit acasa scrisoarea de respingere a dosarului prin care sunt niste motive inventate de ei.Procesul verbal nu la luat in considerare decat ce a declarat vinovatul si culmea scrie ca tot eu sunt vinovat pt ca sustine ca am depasit tramvaiu>am sunat la ei azi si am comunicat de acel deviz si cerere si au zis ca il fac degeaba raspunsu o sa fie acelas daca vreau sa merg in instanta nu stiu ce sa fac?
...