Aceasta secțiune este arhivată.
Din motive de timp, nu mai răspundem pentru accidente minore.
Pentru accidente grave, cu persoane vătămate sau decese, ne puteți contacta personal folosind formularul: VreauDespagubiri.ro - Contact

rca....dauna totala sau reparatia intr-un service mai ieftin??

+1 vot
985 vizualizări

buna ziua

am nevoie de un sfat sau de o parere.Vinovatul m-a lovit in coltul din drepta fata, are rca la Ominiasig eu nu am cosco.Am facut amiabila si eu am fost la constatare.Toate bune si frumoase, de la constatare am plecat cu masina direct la service PNB Nord(reprezentanta Vw Audi)

Masina nu este foarte grav avariata dar terbuie schimbate bara fata, aripi st, dr, faruri,grila fata, capota...la motor nu s-a int nimic....doar ceva la timonerie, nu mai intra in marsalier decat f greu(avarie refuzata de Oniasig...ca nu are legatura cu accidentul)

devizul de la Porsche Bucuresti este de 12400ron. Am fost sunat de inspectorul care se ocupa de dosarul meu si m-a intrebat ce vreau eu sa facem , la suma din deviz imi da dauna totala, variantele propuse de el sunt sa imi schimb serviceul...undeva mai ieftin cu decontare la ei, daca vreau sa imi fac reparatia in regie proprie sau sa imi dea dauna totala. sau cat bani vreau sa imi dea ei.

masina mea era in stare f buna, nelovita am credit la ea....am adus-o personal din germania in 2007, an de fabricatie 2003 .Golf 4 1.6 benzina

ce ma sfatuiti sa fac?? ...ce sa aleg, ca sa pierd cat mai putin sau deloc daca se poate .Mi-e frica sa aleg dauna totala si sa imi dea o suma f mica care sa nu acopere reparatia. Inspectorul nu mi-a cati bani imi dau la dauna totala, ca o se calculeze dupa ce aleg eu, si ca nu mai pot sa ma razgandesc si sa ma duc la service. Am deptul sa imi aleg varinata cea mai buna pt mine?

 

 

Întrebare pusă de d_m_a3333 (150 puncte) 10 Apr 2012

1 Răspuns

+1 vot
Vă rog sa citiţi articolele Daună totală auto si Procedura de urmat in caz de accident, aflate pe siteul http://despagubiri-rca.ro.

Prefer varianta declarării daunei totale cu radierea epavei, vinderea epavei şi valoarea de despăgubire este valoarea reală minus factura de vânzare a epave.

Valoarea reală a maşinii este mai mare deât valoarea d epiaţă.

Solicitaţi calculul valorii de despăgubire şi să-l verificaţi înainte de a semna cererea de despăgubire.

Varianta în regie proprie este cea mai paguboasa, deoarece vi se taie TVA-ul si vi se plateste cat le tună lor.

Daca aveti nelămuriri reveniti.

Alături de oamenii in suferinţă,

Artur Vutcovici
răspuns de Artur Vutcovici (52,950 puncte) 10 Apr 2012
editat de Artur Vutcovici 10 Apr 2012
multumesc pt raspuns.
eu sincer as vrea sa pastrez masina(epava) deoarece este bine intretinuta si val reparatiilor nu cred ca depaseste 5000 ron
eu speram daca imi vor dar sa zicem 6000 +epava...dupa calculele mele cu datele luate de pe acest site(uzura nr km) imi ies cam 1400 e la val masinii 3500 e(in cel mai rau caz) .mi-e frica sa nu mi-o evalueze la mai putin.
multumesc
daca nu imi convine evaluarea lor pot sa o contest;;;pot sa vin eu cu un evaluator prticular??
am depus o cerere la Omniasig (la care am atasat devizul pbn,cd poze masina, copie carte service cu reviziile la timp, o notificare din care reiese ca masina ar trebui sa fie in stare buna)  prin care vreau sa mi se calculeze valoarea reala a masinii, si sa mi se  comunice suma maxima de despagubire in cazul meu. In cat timp trebuie sa mi se raspunda oficial la aceasta cerere, ce pot sa fac daca se intarzie raspunsul???? se trimite prin posta raspunsul? ma suna inspectorul ?
multumesc astept sfaturi
...