Aceasta secțiune este arhivată.
Din motive de timp, nu mai răspundem pentru accidente minore.
Pentru accidente grave, cu persoane vătămate sau decese, ne puteți contacta personal folosind formularul: VreauDespagubiri.ro - Contact

Pagubit cu dauna totala Allianz-despagubire mai mica decat valoarea devizului

+1 vot
1,220 vizualizări

Va salut cu stima .

Am fost lovit frontal in Prundul Birgaului BN,s-a facut PV de catre politie,soferul vinovat are polita RCA la Allianz,s-au depus actele si au fost sa evalueze daunele si intr-o perioada relativ scurta am fost informat  despre valoarea aferenta unei reparatii prin devizul dansilor de cca 18.000 de roni.

Masina este/era un  VW Passat din 1994 1.9 TD kk KW si ei au incadrat-o la dauna totala si au spus ca nu pot deconta decat cca 1100 euro , deoarece masina este mai veche de 10 ani si nu se mai fabrica si potrivit art 53 din Ordinul CSA 14/2011 au calculat o valoare de nou de cca 10 200 euro minus uzura, stare minus 25 % ca epava, a reiesit valoarea de mai sus de cca 1100 euro. Am contestat si am cerut o noua evaluare si copii ale modului de calcul , am primit raspuns si apre bifat pe nota explicativa a lor ca valoarea de nou e stabilita prin asimilare cu pretul de vanzare al unor vehicule care au aspect si caracteristici tehnice similare , ce ma nedumireste ca ei nu au luat in calcul valoarea de nou cf cataloagelor de specialitate Schwacke sau Apia cf art 53 b din ordin sau ultimul pret de comercializare comunicat de producator, e ciudat ca ca sa se fi vandut un Passat echivalent un Audi A4 mai degraba la aceea perioada  cu doar cca 10000 euro , echivalent in marci germane. Cum as putea afla pretul de catalog si daca e corect cum au procedat?

La ce se platesc miliarde de euro pe polite daca ei si legea indica niste despagubiri minore nici macar valoarea de piata a masinii ce sa mai zic de despagubiri morale, frustrari etc, iti flutura o lege o incadreaza la dauna totala si se spala pe maini cu tine.Frustrant e ca soferul vinovat isi vede linistit de viata lui in timp ce pagubitul – pe langa ca suporta: costul drumului de unde locuieste pina in localitatea cu service-ul , timp pierdut, trauma emotionala, faptul ca esti privat de propriul mijloc de transport, se da cu capul de pereti ce si cum sa faca, eu ce mai pot sa fac cu 1200 euro si o epava cu un grad redus de valorificare? Ar trebui automat la polite facute evaluarile masinilor ca la Casco si peste valoare la zi asiguratul sa compenseze cu o polita facultativa pt ca in caz de accidente grave uite ce se intampla.

Ce sfat imi puteti oferi in aceasta situatie ? pot sa contest iarasi acele valori implicate sincer nu vreau actiuni in instanta dar nici sa fim luati de fraieri,Pot sa actionez vinovatul in instanta pt eventuale diferente de cca 700 euro evaluate de mine, nu sunt avid de sume mari dar pana la urma e un grad de confort bun rau cum era cu masinutza mea.?

Multumesc si ma scuzati pt deranj dar nu mai stiu ce sa fac

Întrebare pusă de isva1001 (650 puncte) 2 Noi 2012

1 Răspuns

+2 voturi
 
Cel mai bun răspuns

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor Nr. 14/2011 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie deraspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 858, din 6 decembrie 2011.

prevede foarte clar metodologia de despagubire:

  Art. 50 -Stabilirea despagubirilor in cazul avarierii sau al distrugerii vehiculelor

Art. 52, 53 si 54  - modul de calcul a valorii reale de la data accidentului

art. 58-61 satbileste Criterii pentru stabilirea uzurii in cazul pagubelor produse la vehicule

art. 64 si 65 - Plata despagubirilor

Asiguratorul trebuie sa stabileasca valoarea de nou dupa catalogul Schwacke.

Valoarea rala a vehiculului dumneavoastra este 15% din valoarea de nou.

Cititi, va rog, urmatorele articole, comentarii si raspunsurile la acestea:

Cititi articolele si comentariile la acestea:

Stabilirea despăgubirilor în cazul avarierii sau al distrugerii ...

Stabilirea despăgubirilor RCA | Despagubiri RCA

Paşi de urmat în caz de accident minor – Pasul 1. | Despagubiri RCA

Paşi de urmat în caz de accident minor – Pasul 2. | Despagubiri RCA

Paşi de urmat în caz de accident minor – Pasul 3. | Despagubiri RCA

Daună totală auto | Despagubiri RCA

Plata despăgubiri RCA – noul cod civil şi Ordinul CSA nr. 14/2011 ..

Faceti reclamatie la Comisia de supraveghere asigurarilor.

CSA – Asigurări auto

Atribuţiile şi competenţele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor care vă interesează:
- primeşte şi răspunde la toate sesizările şi reclamaţiile privind activitatea asigurătorilor, reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări;
- solicită prezentarea de informaţii şi documente, inclusiv cu caracter statistic, referitoare la activitatea de asigurare, managementul acestei activităţi şi conducerea executivă a acesteia, atât de la asigurători, reasigurători, intermediari în asigurări şi/sau în reasigurări, cât şi de la oricare altă persoană, fizică sau juridică, care are legătură directă ori indirectă cu activitatea acestora;
- aplică măsurile de sancţionare prevăzute de lege;

 

 
răspuns de Liliana Vutcovici (9,900 puncte) 4 Noi 2012
premiată de isva1001 5 Noi 2012
Valoare de nou cf catalog Schwacke
...