8:30 - 16:30

Program de lucru Luni - Vineri

0753-31.31.37

Contactează-ne!

Facebook

Google +

 

Vigilența în trafic, judecata, reacțiile corecte și la timp – conduita preventivă!

Vigilența în trafic, judecata, reacțiile corecte și la timp – conduita preventivă!

Atunci cînd ești la volan, conduita preventivă poate salva vieți! Îți recomandăm să fii atent la drum şi la ce se ȋntâmplă ȋn jurul tău, să ai reacţii rapide şi potrivite situaţiei, să te concentrezi şi să rămâi concentrat pe tot parcursul călătoriei. Ştim cu toţii, din atâtea ştiri cu accidente cumplite, că o singură clipă de neatenţie poate avea consecinţe tragice.

Vederea, atenția şi concentrarea sunt elementare pentru evitarea evenimentelor din trafic şi pentru siguranţa rutieră.

Vederea este esenţială pentru cel aflat la volan. Aceasta ȋi oferă şoferului informaţiile necesare referitoare la trafic, aproximativ 90% din stimuli fiind recepţionaţi pe cale vizuală. Vederea bună permite:
– distingerea formelor şi a detaliilor – vederea descriptivă;
– o percepţie largă fără detalii – vederea receptivă;
– evaluarea distanţelor şi a vitezelor – vederea analitică;
– evaluarea culorilor.

Conducătorul auto trebuie să privească ȋn faţă pentru a evita coliziunile frontale şi, totodată, cel puţin o dată la 5-7 secunde, este indicat să se uite ȋn oglinzile retrovizoare, pentru a depista orice potenţial pericol care vine din spate.

De asemenea, privire să fie mobilă; o privire fixă denotă oboseală sau alte preocupări şi nu este eficientă.

Atenția şi concentrarea ȋn trafic presupun:
– o poziţie corectă la volan;
– asigurarea vizibilităţii prin: păstrarea parbrizului şi a geamurilor curate, funcţionarea corectă a ştergătoarelor şi reglarea corectă a oglinzilor;
– vigilenţă;
– viteză adaptată la vizibilitate.

Lipsa de vigilenţă se poate manifesta prin discuţii cu pasagerii din maşină, mânuirea telefonului sau a aparaturii muzicale, fumatul, consumul de alimente, etc.

De asemenea, vigilenţa poate fi diminuată de factori ca oboseala, consumul de alcool, de medicamente sau de droguri, traficul aglomerat, viteza ridicată, ȋntunericul. Diminuarea vigilenţei poate conduce la ratarea unor informaţii esenţiale, la perceperea greşită sau ȋntârziată a situaţiilor din trafic, la decizii greşite şi ezitări care pot determina producerea unui accident.

Ȋncercaţi, aşadar, să fiţi cu ochii ȋn patru atunci când conduceţi şi să trageţi pe dreapta atunci când aveţi de făcut ceva ce nu suportă amânare.

VĂTĂMARE CORPORALĂ SAU DECES DIN ACCIDENT? – CONTACTEAZĂ-NE!

DESPAGUBIRI RCA S.R.L. – Partenerul tău, dacă ești victimă a unui accident rutier sau dacă cineva drag a decedat într-un accident rutier, pentru obținerea despăgubirilor corecte de la asigurătorul RCA al vinovatului

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu